- 13 Haziran 2017 Salı
BOYUN FITIĞI
Boyun omurlarının arasındaki kıkırdağın, omurilik kanalına doğru yer değiştirmesi, çıkması sonucu, kola gelen sinirlere ve omuriliğe baskı yapması ile oluşan boyun fıtığı günlük yaşamda en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biridir.
Devamını Oku
- 1 Ekim 2018 Pazartesi
Ceviz Tüketiminin Beyin Sağlığına Faydası
Cevizin yapısının %15’ini proteinler, %65’ini yağlar ve takriben %15’ini de karbonhidratlar meydana getiriyor.
Devamını Oku
- 1 Ekim 2018 Pazartesi
Daha Güçlü Bir Hafıza İçin Ne Yapmalı?
Hafızayı geliştirmek için ezber türü tekrarlar yerine geçmişte öğrenilmiş bilgileri yeniden çalışmanın faydalı olduğu gösterilmiştir
Devamını Oku
- 3 Ocak 2019 Perşembe
Disk Fıtıklaşması
Omurga kemikleri (vertebralar), kemiklerin arasında yastık görevi gören ve hareketi sağlayan diskler tarafından ayrılmıştır. Fıtıklaşmış bir disk, diskten dışarı doğru omurganın baskısı nedeniyle taşma olması ve etraftaki sinirlere baskı yaparak ağrıya yol açmasıdır.
Devamını Oku
- 3 Ocak 2019 Perşembe
Hemifasiyal Spazm
Hemifasyal spazm, yüzün bir yarısında istemsiz kasılmalar şeklinde oluşan tik hastalığıdır.
Devamını Oku
- 3 Ocak 2019 Perşembe
Hipofiz Adenomları
Vücudumuzda yer alan birçok hormonun üretilip salgılanmasından sorumlu hipofiz bezindeki rahatsızlıklar, ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor.
Devamını Oku
- 3 Ocak 2019 Perşembe
Kafa Tabanı Hastalıklarının Tedavisi
Kafa tabanı, beyin dokusuna ve kafa içine destek oluşturur. İçeriğinde hayati yapıların bulunması nedeniyle birçok değişik hastalık kafa tabanından kaynaklanabilir veya bu önemli anatomik bölgeye uzanım gösterebilir. Kafa tabanı hastalıklarının tedavisi cerrahi, radyoterapi, kemoterapi veya bu tedavilerinin kombinasyonu şeklinde yapılabilir.
Devamını Oku
- 3 Ocak 2019 Perşembe
Kraniyal Sinir Bozuklukları Nedir?
Kraniyal sinir bozuklukları, kafa sinirleri olarak bilinen sinirlerin çeşitli nedenlerle işlevinin bozulması neticesinde gelişen durumları içerir.
Devamını Oku
- 13 Ekim 2018 Cumartesi
Neden Omega 3 yağ asitlerine ihtiyacımız var?
Unutkanlık için haftada 2 gün mutlaka balık yemenin önemi vurgulanır. Beyin fonksiyonlarının daha düzgün çalışabilmesi için neden Omega 3 yağ asitlerine ihtiyacımız var?
Devamını Oku
- 24 Aralık 2017 Pazar
Neden Unutuyoruz?
Unutkanlık gerçekten her yaşın sorunu mu oldu, yoksa beynimize ulaşan uyaran sayısı gerektiğinden fazla mı arttı? Yapılan çalışmalar Alzheimer Sendromu’nun gelişmekte olan ülkelerde arttığını gösteriyor, ama bu artışlar artan ortalama yaşam süresi ile orantılı.
Devamını Oku
- 18 Haziran 2017 Pazar
OMURGA ÇÖKME KIRIĞI NEDİR?
Omurganın çökme kırığı, omurga gövdesinin baskı altında ezilerek inceldiği kırıklardır. Ağır veya hafif travmalar sonrasında görülebilmektedir. Beraberinde omurilik sinirlerinde hasar varsa durum daha ciddidir. Bu kırıklar, zamanla kemikte daha fazla yükseklik kaybına yol açarak omurganın ve dolayısıyla hastanın duruşunu bozabilir ve “kifoz” denilen kamburluk durumuna yol açabilir. Menapoz sonrası kadınlarda kemik erimesinin de etkisiyle daha sık görülür. Kemik erimesi olan insanlar bazen kırılmayı fark edemeyebilir ve uzun süre makul bir ağrıyla durum fark edilmeden yaşayabilirler.
Devamını Oku
- 13 Haziran 2017 Salı
OMURGA VİDALAMA / OMURGA ENSTRÜMANTASYON
İnsan omurgası 33 adet omur ve daha fazla kemikten oluşan çok eklemli ve sıkı bağ dokusundan oluşan bir sistemdir. Kafatası altından başlayıp leğen kemiğine kadar uzanan karışık mekanizmalara sahiptir. Dengede durmak için özel bir dizilim sistemi ile çalışan omurga sistemi aynı zamanda içinden geçen omurilik ve buna bağlı sinirleri de korur. Omurgada oluşan kırıklar içinden geçen sinirlerin ve yakınında bulunan hayati damarların etkilenme riski bulunması nedeniyle diğer kemik kırıklarından farklı bir öneme sahiptir.
Devamını Oku
- 13 Ocak 2018 Cumartesi
Sağlık için 7 doktor
Sağlıklı ve uzun bir ömür yeni yılda da herkesin en büyük dileği. Sağlıklı bir yaşam sürmemiz için en az biz hekimler kadar çalışan ve yanınızdan ayırmamanızı önerdiğim 7 doktor var.
Devamını Oku
- 3 Ocak 2019 Perşembe
Sağlıklı Beyin İçin Uzak Durulması Gereken Gıdalar
Sağlıklı bir beyne sahip olmak, üretmemiz, çalışmamız, beden ve ruh sağlığımız, hormonların düzenli salgılanması ve aktif olabilmesi için oldukça önemli.
Devamını Oku
- 1 Ekim 2018 Pazartesi
Sağlıklı Bir Beyin İçin Uzak Durmamız Gereken Şeyler Neler?
Beyin sağlığımız için hayvansal yağlardan ve kolesterol yükseltici besinlerden kaçınmak gerekir.
Devamını Oku
- 1 Ekim 2018 Pazartesi
Sağlıklı Bir Beynin Tarifi Nedir?
Beyin Vücudumuzun Kontrol Merkezi
Devamını Oku
- 1 Ekim 2018 Pazartesi
Sağlıklı Ve Düzenli Beslenmeye Hastalıkların Önüne Geçmek Mümkün Müdür?
Sağlıklı ve düzenli beslenmenin hem beyin hastalıkları hem de kanser riskinin azaltılması açısından ciddi önemi var.
Devamını Oku
- 1 Ekim 2018 Pazartesi
Spor Yapmanın Beyin Sağlığına Faydası
Egzersiz yapmak beyin fonksiyonlarının daha aktif çalışması ve sinir hücreleri için oldukça büyük bir önem taşıyor.
Devamını Oku
- 5 Temmuz 2017 Çarşamba
SUYA BALIKLAMA ATLARKEN SAKATLANMAYIN
Havaların ısınmasıyla birlikte havuz ve deniz sezonunun açılması, sakatlıklara neden olabiliyor. Derinliği bilinmeyen sulara balıklama atlama sonucu meydana gelen yaralanmalar kişiyi ömür boyu yatağa bağımlı hale getirebiliyor.
Devamını Oku